Resultaten Project 'help tekst', Versie 2.0

Doelstelling: het vaststellen van de percentages van patiënten bij wie AOT een voldoende effect heeft op specifieke klachten en syndromen, ten opzichte van patiënten met een beperkt effect of geen effect.
In welke mate zijn welke problemen spanningsgebonden?

Nieuw! Resultaten project: korte en lange versie

Vanaf november 2013 zijn de resultaten van individuele behandelingen op twee manieren in te voeren: versie 2.0 is de lange versie geworden en versie 1.0 is de korte versie geworden. Wanneer je de URL opent www.ademtherapie-aos.org/resultaten dan kom je in het scherm voor de volledige, lange invoer, die in 2012 is ingegaan. Bovenaan zie je de optie om te schakelen naar het scherm voor ‘korte’ invoer. De korte versie, is de oude versie 1.0, maar nu zo aangepast dat dezelfde variabelen als in het lange invoerscherm (zoals ‘effect’ en ‘voorwaarden’) dezelfde antwoordmogelijkheden hebben. We kunnen ze achteraf dus samenvoegen.

Versie 1.0 Korte versie. Het is bedoeld voor invoeren van patiënten:
  • die voortijdig stoppen
  • van wie je weinig informatie hebt
  • patiënten voor wie je te weinig tijd hebt om de lange invoer te doen


  • Versie 2.0 Lange, uitvoerige versie. Over de meerwaarde, voorbereiding en extra mogelijkheden die de lange versie 2.0 biedt is uitvoerig gerapporteerd in het jaarrapport 2012. Lees meer..
  • De bedoeling blijft natuurlijk om dit scherm te gebruiken, bij voorkeur direct na afsluiting van de behandeling, zodat de informatie nog vers in je geheugen zit.
  • patiënten van een bepaalde rubriek waar onderzoek naar gebeurt of gaat gebeuren, bijv. slapeloosheid, longziekte, functionele stemklachten (zie hiervoor nieuws van de VDV)
  • patiënten die multidisciplinair behandeld worden. In deze versie kan de rol van AOT veel preciezer aangegeven worden.


  • Je kunt voor jouw AOT patiënten beide schermen gebruiken, zolang je maar niet twee keer dezelfde patiënt invoert!

    Wees zorgvuldig en volledig bij het invoeren, controleer het rapport dat je ziet aan het eind en zorg dat je de gegevens van de patiënt makkelijk kunt terugvinden. Soms blijkt bij verwerken dat de informatie onvolledig is en dan krijg je een e-mail met vragen naar aanvulling. Wacht niet lang met deze te beantwoorden. Onvolledige patiënten kunnen we vaak niet meerekenen bij de analyse en dan is het zonde dat je ze ingevoerd hebt!